Kauplused plaanivad töötajate arvu vähendada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauplus
Kauplus Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Kuna lähiaja väljavaated kaubanduses on teinud pöörde halvemuse suunas, kavatsevad kauplused töötajate arvu vähendada.

Kaubandusettevõtete kindlustunde indikaator langes III kvartalis lähiaja väljavaadete halvenemise tõttu. See oli madalam kui juunis, kuid püsis ometi positiivsena. Septembris oli näitaja + 17, juunis +35.

Eesti konjunktuuriinstituudi kvartaliülevaatest selgub, et järgmisel kolmel kuul müük kasvab, kuid senisest aeglasemalt. Hinnatõus oli aeglasem kui aasta esimesel poolel ja jätkub senise kiirusega ka järgmised 3 kuud.

Toidukaupade kauplustes oli müük viimasel kolmel kuul suhteliselt edukas ning käive suurenes 74 protsendil kauplustest. Eriti väljaspool Tallinna tegutsevad kauplused prognoosivad aga järgmiseks kolmeks kuuks müügi vähenemist ning sestap kavatsetakse vähendada ka töötajate arvu.

Garderoobikaupade poodide müük eelmisel 3 kuul kasvas ning enamikul selles valdkonnas tegutsevatel kauplustel on konjunktuur rahuldav.

Kodukaupade kauplustes näitasid nii elektroonikakaupade ja kodutehnika kui ka ehituskaupade ja mööbli müük kasvutrendi. Järgmisel 3 kuul kaupluste prognooside kohaselt kodutehnika müük kasvab, ehituskaupade müük võib aga väheneda.

Kaubamajade ja hüpermarketite müük kasvas suvel valdaval osal kauplustest. Järgmisel kolmel kuul kasv aga aeglustub ning kolmandik sellesse gruppi kuuluvatest kauplustest kavatseb vähendada ka töötajate arvu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles