EFSFist tahavad raha ka iirlased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EFSFist tahavad raha ka iirlased.
EFSFist tahavad raha ka iirlased. Foto: SCANPIX

Iiri asepeaministri Eamon Gilmore’i sõnutsi tuleks neidki lasta ligi euroala stabiilsusfondile, et kärpida pankade päästmise kulusid ja anda Iirimaale võimalus taastumise vallas Euroopa esirinda tõusta.

Gilmore'i soov saada EFSFist raha Iiri pankade päästeprogrammi intressikoorma kärpimiseks annab meile märku, milline võidujooks peatselt võimenduvale fondile lahti võib minna.

«Ühe riigi pangandusprobleemid mõjutavad ka teise riigi panganduse tervist,» ütles Gilmore Financial Timesile. «Siin valitseb seos. Kui Iiri olukorrast rääkida, siis minu meelest võidaks siit ka Euroopa, sest Iirimaal on praegu parimad väljavaated kujuneda taastumise edulooks.»

Iirimaa arve oma peamiste pankade rekapitaliseerimiseks – mis kõik vajasid kinnisvarakrahhiga toimetulekuks abi – on 63 miljardit eurot. Summa suuruse tõttu pidi Iirimaa eelmine valitsus mullu paluma ELilt ja IMFilt 67,5 miljardit eurot abi.

Leiboristide liider Gilmore koges valimisedu peamiselt lubaduse tõttu panna pankade võlakirjahoidjad kahju kandma.

Euroopa Komisjon keeldub aga andmast Iirimaale luba kallata kahjusid pankade eelisvõlakirjade hoidjate kaela, kartes, et selline samm hävitaks usalduse teiste Euroopa pankade vastu.

Nüüd teevad Iiri ametnikud Brüsselis ja ELi liikmesriikdes lobitööd, leidmaks abi pankade päästmise kulude kärpimiseks ilma eelisvõlakirjade hoidjaid häirimata.

Üks ettepanek olekski laenata EFSFist odavalt raha, et maksta kinni Anglo Irish Banki ja Irish Nationwide Building Society rekapitaliseerimisel väljastatud vekslid väärtusega 31 miljardit eurot.

Niiviisi võiks säästa intressidelt miljardeid eurosid – 20 aasta pealt koguneks summaks hinnanguliselt kuni 17 miljardit – ja aidata Iirimaa taastumise radadele.

«Me teeme, mis meie kohus. Ja meil läheb hästi. Ja loomulikult eeldame me partneritelt koostööd,» ütles Gilmore.

Septembris kirjutasid ELi liidrid Iirimaa rõõmuks alla eraldi intressilangetuste paketile, mis annab EL-IMFi abilt 10 miljardit eurot kokkuhoidu. Tänu sellele kahaneb Iiri võlakoorem ja kasvab investorite usaldus. 10-aastaste Iiri riigivõlakirjade tootlused, mis kõrgusid suvel 14 protsenti juures, on kukkunud 7,6 protsendile.

Copyright The Financial Times Limited 2011.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles