Taliga: riik võtab majandusest ära üle 60 miljoni euro

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingute keskliidu juht Harri Taliga.
Ametiühingute keskliidu juht Harri Taliga. Foto: Toomas Huik

Töötukassa nõukogu esimees Harri Taliga sõnas pärast täna toimunud kassa nõukogu istungit, et valitsus võtab töötuskindlustusmakse määrade samaks jätmisega majandusest ära üle 60 miljoni euro.

«Maksemäära oleks tarvis langetada. Sellega (langetamata jätmisega - toim) võetakse majandusest ära miljard krooni, üle 60 miljoni euro. Sellest 40 miljonit töötajatelt ja ülejäänud ettevõtjatelt,» rääkis Taliga.

Nõukogu esimehe sõnul tahavad tööandjad ha ametiühingud, et maksemäär oleks tuleval aastal kolm protsenti, mis tagaks selle, et töötukassa reservid kasvaksid järgmisel aastal 400 miljoni euroni. See on Taliga sõnul piisav.

Koosolekul puudutati ka töötukassa reservide andmist riigikassa käsutada. Taliga sõnul pole töötukassal selle vastu midagi, ent praegu riigikogule edastatud seaduseelnõu pole korrektne, mistõttu ei saa seda heaks kiita.

«Sellisel kujul pole seaduseelnõu vastuvõetav. Selles on vaja teha põhimõttelisi muudatusi. Töötukassa on avalik-õiguslik juriidiline isik ja oma vara täieõiguslik peremees,» ütles Taliga.

Mingit otsust Taliga sõnul täna ei langetatud. See jäetakse järgmiseks koosolekuks, mis toimub 21. oktoobril.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles