Teised pangad ei kinnita sularahaautomaatide ühisvõrgust loobumist

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB sularahaautomaat.
SEB sularahaautomaat. Foto: Toomas Huik

Kuigi Eesti suurim pank Swedbank teatas täna, et ei lähe edasi sularahaautomaatide ühisvõrgu loomisega, ei kinnita teised pangad veel, et käituvad samamoodi.

SEB teatas, et langetab selles küsimuses otsuse 11. oktoobril. Nordea ning Sampo kinnitasid, et otsus langetatakse lähinädalatel.

«Kui ühisvõrgust otsustatakse loobuda, ei tähenda see, et pangad peaksid loobuma uute või olemasolevate sularahaautomaatide paigaldamisest kohtadesse, kus sularaha kättesaadavus on kehv,» ütles SEB juhatuse liige ja jaepanganduse valdkonna juht Eerika Vaikmäe-Koit.

Viimase sõnul on SEB alati olnud seisukohal, et ühisvõrgu loomisel peab SEB klientidele jääma sularaha väljavõtt tasuta teenuseks ning kvaliteet ei tohiks langeda.

«Oma pakkumise Baltimaade ühise sularahaautomaatide võrgustiku loomiseks tegid maailma eliiti kuuluvad teenusepakkujad ning seega ei tohiks küsimus teenuse kvaliteedist olla üldse päevakorral,» lisas Vaikmäe-Koit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles