Konkurent ennustab uuele fondihaldusfirmale pikka käivitusaega

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Veikko Maripuu, Aare Tammemäe, Mart Altvee
Vasakult: Veikko Maripuu, Aare Tammemäe, Mart Altvee Foto: Peeter Langovits / Mihkel Maripuu / montaaž: Kaupo Kott

Uue ettevõtte käimasaamine finantssektoris võtab ka headel aegadel aastaid, Redgate peab arvestama pikema ajaga, kommenteeris GILD Bankersi juht Rain Tamm uue fondihaldusfirma teket.


Fondihaldusfirma Redgate'i lõid investeerimispanga Suprema (hiljem Evli) pikaajaline partner ning varahalduse juht Veikko Maripuu, endine SEB Eesti Ühispanga juht Mart Altvee ja Aare Tammemäe, kes on olnud varem Tallinna Sadama finantsdirektor, Nordea panga korporatiivpanganduse juht ning Arco Vara juht, kirjutas

aripaev.ee

.

Esimestel aastatel märkimisväärseid tulemusi teha on GILDi juhi Rain Tamme ütlusel keeruline, kuid siiski võimalik. «Eeldused hakkamasaamiseks on neil olemas, sõltub nende omavahelisest klapist ja kuidas nad toimetama hakkavad,» lisas ta. Tamm märkis, et konkurentsi mõttes uus tulija halba ei tee.

Ka investeerimispankur Rain Lõhmus ütles, et uutele fondidele on turul alati ruumi. «Mulle tundub, et see ei ole ka päris selline null-summa mäng, et kui keegi tuleb, siis kelleltki võetakse ära,» lisas ta.

Redgate korraldab homme pressikonverentsi, kus avaldatakse uue Eesti ja Luksemburgi taustaga ettevõtte plaane. Kuni selleni Redgate'i juhatuse liikmed kommentaare ei anna.

Finantsinspektsioon väljastas reedel ASile Redgate Varahaldus fondivalitseja tegevusloa, mis annab õiguse osutada väärtpaberiportfelli valitsemise, investeerimisnõustamise ja kliendi jaoks fondiosakute või aktsiate hoidmise teenuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles