Kristjan Lepik: valige ettevõtted, mis võidavad inflatsioonist

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Lepik.
Kristjan Lepik. Foto: Peeter Langovits.

Kuna inflatsioonisurve maailmas suureneb, tasub valida rahapaigutamiseks tegevusalad, mis võidavad hinnatõusust, soovitas Tarkinvestor.ee looja Kristjan Lepik täna Nokia kontserdimajas toimuval investeerimismessil Rahakompass 2011.

Kuigi keegi ei taha seda ametlikult välja öelda, on keskpangad ja valitsused Lepiku sõnutsi võtnud suuna sellele, et lepitakse kõrgema inflatsiooniga.

«Inflatsioonirisk kasvanud. Ma ei usu, et tekib 15-protsendiline hüperinflatsioon aga hinnatõus saab olema kõrgem kui keskpankade sihiks seatud 2 protsenti, kõrgem kui eelmisel ja sellel aastal,» lausus Lepik.  Seetõttu peaks investor mõtlema, millised on need varaklassid, mis inflatsioonist võidavad.

«Inflatsioonisurvest võidavad aktsiad ja toorained, kuid kaotavad võlakirjad,» tõdes ta.

Investeerimisvõimalustena soovitab Lepik toiduainetööstust ja põllumajandust.

«Otsige asju, mida inimesed vajavad, mitte ei taha,» soovitas Lepik «Toit, vesi ja kõik sinna juurde kuuluv.»

Negatiivselt meelestatud on Lepik finantssektori suhtes. Tehnoloogiasektor on tema sõnutsi küll huvitav, kuid aktsiate hinnad on seal valdavalt liiga kõrged. Lepik tõi näiteks Apple, mille kohta on positiivsed uudised, kuid mille hind on liiga kõrge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles