EFSF - tähelepanu pöördub nüüd Slovakkiale

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa rahandusministrit Ecofini kohtumisel.
Euroopa rahandusministrit Ecofini kohtumisel. Foto: SCANPIX

Euroopa stabiilsusmehhanism EFSF on vastu võtmata veel neljas euroala riigis, millest kõige tõrksamaks peetakse Slovakkiat, kirjutab New York Times.

«Protsess (et EFSF vajab 17 riigi parlamendi heakskiitu – toim.) jätab Euroopa Liidu potentsiaalselt väiksemate liikmesriikide pantvangiks,» kirjutab leht. «Tõsisest katsumusest saadi üle siis, kui Soome kiitis pääsepaketi kolmapäeval heaks, vaatamata siseriiklikule vastupanule ja selguseta jäänud tagatise küsimusele.»

Nüüd on pilgud keeratud Slovakkiale – väiksele riigile, mis pingutas kõvasti, et eurot üldse kasutusele võtta ning mille elanikud taunivad rikka Kreeka aitamist.

Mõned Slovakkia poliitikud on olnud väga kriitilised EFSFi suhtes ning valitsev koalitsioon on selle osas lahkarvamusel. Parlamendi spiiker Richard Sulik on öelnud, et teeb kõik endast oleneva, et EFSFi eelnõu ei läheks hääletamisele.

Ent kas Sulik suudab euroala survele vastu seista, on veel lahtine. Slovakkia parlamendi kõneisik märkis, et spiiker kohtus neljapäeval peaministriga, kuid mingit kokkulepet seal ei sündinud.
Slovakkias peaks EFSF hääletusele minema oktoobri teises pooles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles