Jaemüügi kasv jätkus ka augustis

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes selle aasta augustis eelmise aasta sama kuuga võrreldes püsivhindades 4 protsenti.

Viimased seitse kuud on jaemüük võrreldes eelmise aasta sama kuuga näidanud stabiilset kasvu, teatab statistikaamet.

Augustis oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 347 miljonit eurot. Kaupade jaemüügi kasvu mõjutasid enim tööstuskaupade kauplused, kus jaemüük suurenes 2010. aasta augustiga võrreldes kümnendiku.

Müük suurenes enamikul tegevusaladel, vaid apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes, tekstiiltoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes oli jaemüük väiksem kui eelmise aasta augustis. Käibe kasv oli suurim majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjali kauplustes, kus müük kasvas aastases võrdluses 16 protsenti. Hästi läks ka spetsialiseerimata tööstuskaupade kauplustel ning muudel spetsialiseeritud kauplustel. Neis kauplustes suurenes jaemüük 2010. aasta augustiga võrreldes vastavalt 15 protsenti ja 13 protsenti.

Jaemüük toidukaupade kauplustes jäi eelmise aasta augustiga võrreldes samale tasemele. Nende kaupluste müügimahtude kasvu pidurdas toidukaupade keskmisest kiirem hinnatõus.

Võrreldes eelmise kuuga vähenes jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük püsivhindades 3 protsenti. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal oli vähenemine 1 protsent. Selle aasta kaheksa kuuga (jaanuar-august) suurenes jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük eelmise aasta vastava perioodiga võrreldes püsivhindades 3 protsenti.

Jaekaubandusettevõtete müügitulu oli augustis ligi 435 miljonit eurot, millest kaupade jaemüük andis 80 protsenti. 2010. aasta augustiga võrreldes suurenes müügitulu jooksevhindades 13 protsenti, eelmise kuuga võrreldes aga vähenes 1 protsenti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles