Pensionär nõuab Fortumilt 640 000 eurot

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Põhjamaade juhtiva energeetikaettevõtte Fortum büroo Espoos sai Eestist karmi kirja, milles Pärnu pensionär süüdistab energeetikagiganti Pärnu elanikelt ligikaudu 10 miljoni krooni (ca 640 000 euro) väljapressimises.

Kirja saatja on korteriühistu Oja 59 juhatuse endine esimees Jaan Roosnurm, kompromissitu korteriühistute õiguste eest võitleja, kirjutab Õhtuleht.

Roosnurme võitluse algus Fortumiga ulatub 16 aasta taha, kui Pärnu linn laenas Euroopa arenduspankadelt soojamajanduse arendamiseks 79,4 miljonit krooni, millest 20,6 miljoni krooni eest pandi Pärnu kortermajadesse, koolidesse, ühiskondlikesse hoonetesse jm 209 uut soojasõlme.

Algul mingit segadust ei olnud, sest soojasõlmed kuulusid linna omanduses oleva ettevõtte Pärnu Soojus kaudu Pärnu linnale.

2001. aasta jaanuaris müüs Pärnu linn ASi Pärnu Soojus 30 miljoni krooni eest Rootsi kontsernile Vattenfallile, kes hakkas soojasõlmede eest renti nõudma.

Algas kohtulahing korteriühistute ja Pärnu Soojuse vahel, mis jõudis 2007. aastal riigikohtusse ja lõppes korteriühistute võiduga.

Kuigi vahepeal Pärnu soojuse omanikus saanud Fortum on soojasõlmed korteriühistutele üle andnud ning maksnud neile tagasi üle 10 miljoni krooni omal ajal alusetult sisse kasseeritud rendiraha ja tasunud poole amortisatsioonist, leiab Roosnurme, et tegelikult oleks tulnud maksta kogu amortisatsiooni eest kuni soojasõlmede tagastamiseni 2008. aastal ehk mehe arvestuste järgi on Pärnu korteriühistutel tänaseni saamata ligikaudu 10 miljonit krooni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles