Bundestagi enamus toetas EFSFi laiendamist

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kantsler Angela Merkel lahkub Bundestagi istungite saalist, kui saadikud on toetanud EFSFi laiendamist.
Kantsler Angela Merkel lahkub Bundestagi istungite saalist, kui saadikud on toetanud EFSFi laiendamist. Foto: SCANPIX

Häältega 523 poolt, 85 vastu ja kolm erapooletut toetas Saksa Bundestag EFSFi kapitali suurendamist ja selle põhikirja muudatusi, mis lubavad osta ka hätta sattunud riikide võlakirju ja toetada panku.

Saksamaa garantii EFSFs kasvab otsusega 123 miljardilt eurolt 211 miljardi euroni. Kuigi EFSFi laiendamine põhjustas Saksamaal ägedaid debatte, siis toetasid kantsler Angela Merkelit selles küsimuses ka suuremad opositsiooniparteid.

Eesti aja järgi mõni minut pärast keskpäeva toimunud hääletuse järel tunnistasid vaid vasakpoolsed, et hääletasid eelnõu vastu.

Bundestagi liige Sevim Dagdalen ütles Guardiani teatel, et hääletas EFSFi lepingu vastu, sest Saksa valitsus mängib kokku pankade, spekulantide ja finantsmaffiaga.

Saksa parlamendi ülemkoda hääletab eelnõu homme.

Eesti riigikogus tuleb EFSFga liitumise eelnõu arutusele täna õhtul, erakorraline istung algab kell viis õhtul. Eesti riigi kohustus saab olema 2 miljardit eurot.

Soome parlament hääletas EFSFi laiendamise poolt eile. Pooldajate ülekaal parlamendis ei olnud suur, poolt hääletas 103 ja vastu 66 Eduskunna liiget. EFSFi uued tingimused peavad heaks kiitma kõik 17 euroala riiki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles