Euroopa Komisjon otsib läbi ka Eesti Gaasi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti gaas
Eesti gaas Foto: Peeter Langovits

Brüsseli konkurentsiametnikud on korraldanud läbiotsimised Vene energiahiiu Gazpromi ja selle klientide kontoritesse, kahtlustades turu kuritarvitamist. Läbiotsitud firmade seas on ka Eesti Gaas.

Eesti Gaasi turundusjuht Marge Randmaa sõnul alustasid Euroopa Komisjoni ametnikud läbiotsimist eile ning täna see jätkub. Küsimusele, kas neil on ka midagi leida, ei osanud turundusjuht vastata.

Eile kuulati üle ka gaasifirma juhtkond, kes on täna komangeeringus.

Ettevõttes on kohal ka Eesti konkurentsiameti ametnikud, kuid sisulist kommentaari ei soovinud amet anda.

Üllatuslikud haarangud viidi läbi 20 asukohas 10 Kesk- ja Ida-Euroopa riigi territooriumil, sealhulgas Gazpromi kontorites Saksamaal ja Tšehhi Vabariigis.

Käsile võeti ettevõtted, mida kahtlustatakse konkurentsireeglite rikkumises või mis võivad omada vastavasisulist informatsiooni, kirjutas FInancial Times. 

«Komisjon kahtlustab, et tegemist on keelupoliitikaga, näiteks turgude jagamise, võrgustikule ligipääsu takistamise, tarnete mitmekesistamise takistamise, samuti aga võimupositsiooni kuritarvitamisega muuhulgas liiga kõrge hinna küsimise teel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles