Barroso: komisjon kiitis heaks finantstehingute maksu ettepaneku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Manuel Barroso
Jose Manuel Barroso Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon kiitis täna heaks ettepaneku kehtestada finantstehingutele maks,  lausus Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso. 

«Finantssektor peab ka omalt poolt tagasi ühiskonda panustama,» vahendab Bloomberg Barroso sõnu.

Maks hakkab kehtima aktsiatele, võlakirjadele ja derivatiividele ning on kohustuslik üle Euroopa Liidu. Kehtima peaks uus maks hakkama 2014. aastast.

Derivatiividele kehtestatav maks saab tõenäoliselt väiksem olema, kuna nende liigutamisel on kogused suuremad kui aktsiate või võlakirjade puhul, kirjutab Bloomberg. Juunikuus toodi näiteks, et aktsiate puhul võib maks ulatuda 0,1 ja derivatiivide puhul 0,01 protsendini tehinguhinnast.

Bloombergi käsutuses oleva dokumendi kohaselt leidis komisjon, et maksumäärad peavad olema piisavalt suured, et mõjutada kõiki riike euroliidus, ent piisavalt väiksed, et tehingud ei liiguks regioonist välja.

Aastas võib maks euroliidule sisse tuua 200 miljonit eurot.

Audiitorfirma KPMG Balticsi maksuvaldkonna juht Joel Zernask sõnas, et direktiivi jõustumine on täna osade liikmesriikide vastuseisu tõttu küll veel lahtine, kuid näitab selgelt, et EL ei põlga finatsstabiilsuse püüdlustes ära ka pangandussektori täiendavat maksustamist 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles