TTÜ professor: me saame ELilt rohkem kui anname

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EL-i rahandusministrid toetasid finantstehingumaksu.
EL-i rahandusministrid toetasid finantstehingumaksu. Foto: SCANPIX

Tallinna Tehnikaülikooli professor Kaarel Kilvits arvab, et Eestil pole seoses EFSFiga eriti palju valikuvabadust, sest me saame Euroopa Liidult rohkem kui ise anname.

«Ega see asi kellelegi ei meeldi, aga kuna me oleme ikkagi Euroopa Liidus sellises seisus, et me saame kõvasti rohkem kui anname, siis me ei pääse sellest asjast,» ütles TTÜ avaliku sektori majanduse instituudi direktor Kilvits ERR Uudistele.

Kilvitsi sõnul oleme me Euroopa Liidust saanud toetuste näol vähemalt kolm korda rohkem kui oleme andnud ning seetõttu ei usu ta, et rahandusminister Jürgen Ligil oleks väga suur mänguruum.

Kilvits lisas ka tõsisasja, et tegelikult ei ole kellelegi päris selge, kas päästetakse Kreekat või Prantsuse ja Saksa kommertspanku, kuna võlakirjad on suuresti viimaste käes ja pankade kokkukukkumine võib väga halbu ahelreaktsioone tekitada.

Samas toonitas professor, et keegi ei taha ka, et Kreekas väljuks olukord kontrolli alt ja probleemid kanduks edasi Portugali, Itaaliasse ja Hispaaniasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles