Piketeerijad: Kreekale laenamine on nagu joodikule viina andmine

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul avaldasid Toompeal riigikogu hoone ees meelt eurokriitikud, kes kutsusid istungile tõttavaid riigikogu liikmeid üles hääletama Kreekale abi andmise vastu.

Kümmekond kohal viibinud meeleavaldajat protesteerisid Eesti liitumise vastu Euroopa Finantsstabiilsuse Fondiga (EFSF) ning olid varustatud loosungitega, milles väljendati  vastuseisu võlgadesse mässitud Kreeka abistamisele.

Piketi üks korraldajaid Anti Poolamets kandis loosungit, millele oli kirjutatud: «Kreekale laenamine on nagu joodikule viina andmine.»

Samuti juhiti loosungites tähelepanu Eesti ja Kreeka keskmise pensioni suurele vahele, mille kohaselt on Eestis keskmise pensioni suuruseks 305 eurot, Kreekas aga 1858 eurot.

Üks loosung viitas aga eurotsooni võlaprobleemidele laiemalt ning võrdles võlgadesse sattunud riike Titanicu uppumisega. Loosungil ilutses kiri: «Estonia! Welcome to the Titanic»(Eesti! Tere tulemast Titanicule).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles