Amet: erastamisleping ei saa olla hinnatõusu põhjuseks

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pikaajaline prognoos või erastamisel sõlmitud kokkulepe ei saa asendada hinna kehtestamisel ja kooskõlastamisel seaduse kohaselt nõutavat igakordset kulupõhisuse kontrolli, teatas konkurentsiamet.

Konkurentsiameti selgitas Tallinna Halduskohtule, et konkurentsiamet saab hinna kooskõlastamisel lähtuda vaid ühisveevärgi- ja kanalisatsiooniseadusest.

«Kooskõlastada saab vaid kulupõhist hinda, mis koosneb kuludest ja põhjendatud tulukusest. Konkurentsiamet ei saa lähtuda hinna kooskõlastamisel Tallinna linnavalitsuse ja ettevõtte vahel sõlmitud lepingust. Kui amet lähtuks hinna kooskõlastamisel osapoolte vahel sõlmitud lepingust, siis oleks tegu otsese seaduserikkumisega,» teatas amet.

AS Tallinna Vesi teatas täna, et konkurentsiamet seadis kohtus kahtluse alla Tallinna Vee ja Tallinna linna vahel sõlmitud erastamislepingu.

Amet ja veefirma vaidlevad kohtus selle üle, kas erafirmal on õigus tõsta vee hinda 3,5 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles