Muuli: eelarvest vastuvaatav pilt meenutab aastat 2008

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehman Brothersi endine peahoone New Yorgis Manhattanil.
Lehman Brothersi endine peahoone New Yorgis Manhattanil. Foto: SCANPIX

Ajakirjanik Kalle Muuli leidis, et tänavusest riigieelarve projektist vastuvaatav pilt meenutab aastat 2008, mil tehti hoolimata alanud majanduskriisist valmis julge eelarve, mida tuli asuda kohe 2009. aasta esimestel kuudel kärpima.

«Ka sügisel 2008 olid prognoosid märksa positiivsemad, kui veebruariks 2009, kui tuli ööde kaupa koos istuda ja nuputada kärpekohti, olukord on mingil määral sarnane ja me peaksime kasvunumbritesse ettevaatlikult suhtuma, praegu aga arvestatakse, et majandus kasvab kolm protsenti,» rääkis Muuli Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

«Peaksime ikka vaatama signaale, mis ka tuleviku kohta on olemas, mitte ainult avaldatud ametlikust statistikast lähtuma,» soovitas ta.

«Eelarvetulusid vaadates on kasvud kohati päris muljetavaldavad, ega raske ja keerulise kriisiaja eelarvena tõesti välja ei näe,» nentis ka ajakirjanik Anvar Samost.

«Huvitav, et peaministri ja rahandusministri hoiakud on eelarve asjus veidi erinevad, rahandusminister ütleb, et tema nii optimistlik pole, ometi kiidab ju ka tema selle eelarve heaks,» sõnas Muuli.

«Reformierakonnas on targad poliittehnoloogid otsustanud, et kuna olukord on kahetimõistetav, võiks parteis olla ka kaks seisukohta,» leidis Samost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles