Töölepingu seaduse osas läbimurdeid ei saavutatud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töölepinguseadus.
Töölepinguseadus. Foto: Mihkel Maripuu

Tööandjad küll möönsid tänasel kohtumisel ametiühingutega, et töölepingu seadusel on liiga palju tõlgendusvõimalusi ning seetõttu tuleks seda täpsemaks muuta, kuid alles pärast järgmisel aastal tehtavat uue seaduse mõjuanalüüsi.

Sotsiaalministeeriumis üle kolme tunni koos istunud osapooled olulisi läbimurdeid ei saavutanud, tööandjad jäid kindlaks oma seisukohale, et seadus kiireid muudatusi ei vaja, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Nagu oligi arvata, tänasel koosolekul ei tulnud välja ühtegi sellist probleemi, mis nõuaks töölepingu seaduse kiiret ja kohest muutmist,» ütles tööandjate keskliidu jurist Marek Sepp, samas nõustus ta, et seaduse tõlgendamisega on probleeme ning pärast järgmisel aastal läbi viidavat uue töölepinguseaduse mõjuanalüüsi võiks seda siiski parandada.

«Me oleme tõesti nõus, et on teatud kohti seaduses, kus seaduse tekst võiks olla täpsem ja me ei peaks tõlgendustega tegelema ja ka selle vastu me ei ole, et ühel hetkel need parandused töölepinguseaduses ära tehakse, küsimus on lihtsalt ajas, millal on see mõistlik ja millal me oleme selleks valmis,» selgitas Sepp.

Ka TALO esindaja sõnul on seaduse tõlgendusvõimalusi liiga palju ning just majanduskriisi oludes on seda töötajatele kahjulikult ära kasutatud.

«Kui ei oleks majanduslik olukord läinud nii keeruliseks, siis kindlasti ei oleks ka neid probleeme nii jõuliselt esile kerkinud, ma ei tahagi siin nii väga süüdistada tööandjaid, aga tõepoolest, otsitakse sellist võimalust ja kui seadus natukenegi võimaldab tõlgendamist, kes siis ei jäta seda enda huvides kasutamata,» rääkis TALO juhatuse esimees Ago Tuuling.

Ametiühingute keskliidu juhi Harri Taliga hinnangul on seaduse täpsemaks muutmise kõrval äärmiselt oluline eemaldada sealt ka ebaõigluse kohad, mille tõttu töötajad tihtipeale kannatavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles