Eesti Energia võtab 500 miljonit eurot laenu

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliin.
Elektriliin. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eesti Energia teatas, et sõlmis viie pangaga kolmeks aastaks kahepoolsed laenulepingud kogumahus 500 miljonit eurot.

Need viis panka on Swedbank, SEB, Nordea, Pohjola Bank ja Danske Bank.

Eesti Energia kasutab enda sõnul laenusid eelkõige oma tavapärase äritegevuse finantseerimiseks ja likviidsuspositsiooni parandamiseks.

Järgmiseks kümneks aastaks on Eesti Energial otsustatud investeeringute maht kokku 2,5 miljardi euro väärtuses. See on ligi poole võrra rohkem, kui Eesti Energia on investeerinud viimase 10 aasta jooksul kokku.

Eesti Energia lähiaastate suurim projekt on uue elektrijaama ehitamine Narva. Selle investeeringu kogumaksumus on 640 miljonit eurot. Eesti elektrikliente mõjutab aga enim 300 miljoni euro investeerimine elektrivõrku järgneval kolmel aastal.

Eestist välja on seniste otsuste kohaselt plaanis järgneva kümne aasta jooksul investeerida ligi 70 miljonit eurot. See moodustab umbes 3 protsenti Eesti Energia järgneva kümnendi kõigist praeguseks otsustatud investeeringutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles