«Hoovid korda» tagatoas tegutsesid skeemide meistrid

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Boroditš.
Deniss Boroditš. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna endise abilinnapea Deniss Boroditši (KE) riigikokku lennutanud suurprojekt «Hoovid korda» on sattunud uurimise alla. Sel aastal on hooviehitustöös üritanud koort riisuda Boroditši hea tuttava firma Tallinna Haldus, mille töövõtted tegid ärevaks isegi linnavõimu, kirjutab Äripäev.

«Hoovid korda» projektis, millega linn on viimase viie aasta jooksul korterühistuid toetanud ligi 77 miljoni krooniga, tekkis tänavu korteriühistute taotlustes kummaline ja korduv muster, kus pakkumisi võitis üks ja sama firma.

Tänu ametnike ja elanike valvsusele selgus veelgi õõvastavam tõsiasi - korteriühistu koosolekuprotokollide koopiatel polnud kuupäevi ning seal leidus ka surnud inimeste allkirju. Kui mustri looja plaan oleks läbi läinud, oleks firma võitnud aastaga vähemalt 500 000 euro eest hankeid ja sellest ligi 336 000 eurot oleks tulnud linnakassast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles