Toomas Leis annab Kuressaare kuursaalile uue hingamise

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare kuursaal.
Kuressaare kuursaal. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Lossipargi ja linnuse kaitsvas varjus asuvast Kuressaare kuursaalist tõotab juba üsna peagi saada taas samasugune väärikas kultuuri- ja seltsielu keskpunkt, nagu see oli oma hiilgeaegadel.

Nimelt sõlmis Kuressaare kuursaali haldav Compakt Kinnisvara OÜ pikaajalise koostöö- ja rendilepingu OÜ-ga Pargi Kultuurikeskus, et tagada kuursaali kui Kuressaare linna ühe ilusama ja omapärasema miljööväärtusliku hoone ellu äratamine ja selle täismahus kasutuselevõtt ning avamine nii linnaelanikele kui ka Saaremaad külastavatele turistidele, kirjutas Saarte Hääl.

«Hea uudis on see, et oleme kuursaali rentnikuks leidnud huvitava nägemuse ja hea kogemusega partneri, ja usume, et väärikas hoone saab peatselt uue hingamise,» ütles Compakt Kinnisvara juhataja Maik Teiv.

Pargi Kultuurikeskuse esindaja Toomas Leisi sõnul otsustati kuursaal rentida seetõttu, et kui just Kuressaare linnus välja jätta, siis ega selliseid suuri ja väärikaid vabu pindu linnas nii väga naljalt leiagi, millel oleks sobiv õhustik ja ajalooline taust, et sellele taas elu sisse puhuda.

Täpsematest plaanidest Leis hetkel veel rääkida ei tahtnud, kuna peab oma sõnul targemaks «enne munemist ja alles siis kaagutamist, kui töö tehtud», kuid ta lubas, et lähinädalatel on siiski juba üht-teist kuursaali ruumes toimumas, millest linnarahvaski osa saab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles