Eesti valitsus: EL vajab elektri impordiks ühtseid reegleid

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia elektriliinid.
Eesti Energia elektriliinid. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Euroopa energiaturu efektiivseks toimimiseks ja energiasõltumatuse tagamiseks tuleb Eesti valitsuse hinnangul kehtestada ELis ühtsed reeglid elektri impordiks kolmandatest riikidest.

See on kirjas dokumendis «Eesti Euroopa Liidu poliitika 2011-2015», millele esialgsele variandile valitsus täna heakskiidu andis.

Veel on dokumendis kirjas, et Eesti huvides on taastuvenergia laialdasemaks kasutuselevõtuks soodsa keskkonna loomine ning et Eesti toetab energiatoodete ELi aktsiisi alammäärade kehtestamist lähtuvalt energiatoodete CO2 emissioonist ja energiasisaldusest.

Energiatõhususe suurendamiseks siduva eesmärgi seadmisel toetab Eesti dokumendi kohaselt lõpptarbimisel põhinevat mõõdikut, sest eesmärgiks on tarbijakäitumise mõjutamine.

Lisaks märgitakse dokumendi kliima- ja energeetikapoliitika peatükis, et Eesti soovib kõiki suuremaid majandusi hõlmava õiguslikult siduva globaalse kliimakokkuleppe sõlmimist, jättes avatuks võimaluse ka Kyoto teiseks kohustuste perioodiks.

Lõpliku heakskiidu annab valitsus ELi poliitika dokumendile pärast avalikku arutelu, milles saavad osaleda kõik Eesti inimesed ja organisatsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles