Tööandjad: me ei toeta töötukassa varade sundvõõrandamist

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööandjate keskliidu juhataja Tarmo Kriis ja volikogu esimees Enn Veskimägi.
Tööandjate keskliidu juhataja Tarmo Kriis ja volikogu esimees Enn Veskimägi. Foto: Marina Puškar

Tööandjate keskliit teatas täna, et nad ei toeta töötukassa varade sundvõõrandamist, kuna see ohustab töötukassa tulevast võimekust täita sellele seadusega pandud kohustusi.

Tööandjate keskliidu volikogu kuulas eile ära rahandusminister Jürgen Ligi ettepanekud töötukassa varade konsolideerimiseks seadusega riigi kontsernikonto koosseisu. Volikogu otsustas ettepanekutega sellisel kujul mitte nõustuda, kuna nendega kaasneb oht, et töötukassa võib tulevikus kaotada võimekuse täita talle seadusega pandud kohustusi.

Tööandjad leiavad, et töötukassa varade üleminek riigikassasse võib toimuda ainult töötukassa ja riigikassa vahel sõlmitava võlaõigusliku laenulepingu alusel. See aga eeldab töötukassa nõukogu ja rahandusministeeriumi läbirääkimisi. Riigile laenu andmise võimaldamiseks tuleb samuti muuta töötuskindlustuse seaduse § 24 lõiget 4, mis keelab töötukassal anda laenu või tagada teiste isikute kohustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles