Hillar Teder: «vanad karud» võiksid minna uutele turgudele

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Ettevõtja Hillar Teder märkis tänasel Äripäeva konverentsil Äriplaan 2012, et viimase 20 aastaga Eesti ärimaastikul karastunud ettevõtjad võiksid pilgu suunata uutele turgudele.

Tederi arvates on Eesti ettevõtlusmaastikul kätte jõudnud põlvkondade vahetumise aeg ning esile kerkivad uued ja noored tegijad.

See loob ettevõtja arvates olukorra, kus senised vanad tegijad võiksid usaldada oma siinsete ettevõtete juhtimise noorematele ja ise uutele väljakutsetele vastu minna. Tema hinnangul suudavad noored juhid n-ö vanade tegijate poolt Eestis sissetallatud ärisid edasi viia.

««Vanad karud» võiksid aga minna uutele turgudele,» julgustas Teder.

Ta lisas, et kui ettevõtjatel on kodusel turul n-ö lagi vastas, tuleb hakata vaatama, millistele välisturgudele laieneda.

Oma kogemusele põhinedes märkis Teder, et siinsetel ettevõtjatel tasuks kaaluda just selliseid riike, mis on oma arengutasemelt Eestist maas ning kus elab palju inimesi.

«Kõige suurem vara, mida Eesti saab eksportida, on meie ettevõtjad ja nende 20-aastane kogemus,» lisas Teder.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles