Eestit tabas rämpskirjade tulv

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) infoturbe eksperdi Triin Niguli sõnul on viimase nädala jooksul Eesti veebiruumis liikunud oluliselt rohkem rämpsposti, kui me oleme harjunud nägema.

Viimasel ajal on inimeste postkastidesse saabunud e-kiri, milles tehakse konkreetne tööpakkumine konkreetses kohas, aga tegelikult on tegemist rämpskirjaga, millega meelitatakse inimesi pettusele, vahendasid ERR uudised ETV hommikusaadet «Terevisioon».

Nigul selgitas, et rämpskirjade tulva on võimalik tuvastada sellega, et kõigepealt vaadatakse sõnumite hulka ehk mahtu. «See torkab kohe silma, kui viie minuti jooksul saabub 2000 uut kirja või kui sama tüüpi kirjad saabuvad väga lühikese aja jooksul mitmete tuhandete erinevate IP-aadresside pealt,» rääkis ta.

Seejärel püütakse kirju teema järgi blokeerida või üritatakse, kui IP-aadressid on samast n-ö blokist, need musta nimekirja lisada, et e-kirjad ei jõuakski ühtegi meiliserverisse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles