Tallinn on saanud pokkeriturismi mekaks

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal Swissotelis toimunud pokkeriturniir.
Eelmisel aastal Swissotelis toimunud pokkeriturniir. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna külastab aastas ligi 5000 pokkerituristi Põhjamaadest, Balti riikidest ja Venemaalt, mis teeb Eesti pealinna populaarseimaks pokkeriturismi piirkonnaks regioonis.
 

Olympic-Online internetikasiino ja -pokkeritoa juhi Priit Pajumaa sõnul muutus Tallinn viimase aja piirkonna atraktiivseimaks sihtkohaks tänu soodsa osalustasuga turniiride suurele valikule ning nende korraldamise kõrgele kvaliteedile.

«Kahtlemata on pokkeriturist eelkõige meelelahutaja ning keskmisest turistist rikkam. Ühe külastuspäeva kohta kulutab pokkeriturist Tallinnas ainuüksi meelelahutusele 100 eurot, millele lisanduvad veel  transpordi ja majutuse kulud,» selgitas Pajumaa.

Kui keskmine turist veedab Tallinnas 1,5 ööpäeva, siis pokkeriturist jääb pikemaks ajaks ehk keskmiselt 3,5 ööpäevaks.

Tema sõnul on pokkeriturismi sihtkohana Tallinna üks suurimaid trumpe mõistlik ja hästi reguleeritud seadusandlus ning siinsete turniiride rohkus ja ligipääsetavus.

Läti pokkeriturism viimastel aastatel väga palju kasvanud, Leedus on rahvusvahelisi turniire aga oluliselt vähem. 

«Helsingis valitseb huvitav fenomen: välismaalased kardavad kohalike mängijate kõrget taset ja ei julge sellepärast kohale tulla. Turismisihtkohana on Helsingi Tallinnast ka märkimisväärselt kallim,» selgitas Pajumaa.

Kopenhaagenis korraldatavate pokkeriturniiride teenindus ja hinnatase ei oma pokkerituristide seas positiivset mainet ning Rootsis pärsib pokkeriturismi arengut hoopis riigimonopol.

«Seega on Tallinnal palju võimalusi turuniši täitmiseks,» ütles Pajumaa. Näiteks on soomlastele suunatud pokkeriturniiride sari Suomiturnaus, mille raames ligi 100 soomlast igal kuul 2-3 päevaks Tallinnasse mängima tulevad.

Samuti toimuvad just Tallinnas ka Soome-Rootsi ning Eesti-Soome maavõistlused pokkeris. Hulganisti pokkeriprofessionaale käib Tallinnas ka maailma ühe suurima pokkerivõistluse, Euroopa Pokkeriturnee Tallinna etapi raames.

Suurimaks Eesti pinnal võidetuks pokkeriauhinnaks ongi 2010. aastal Eestis esimest korda toimunud Euroopa Pokkeriturnee võidusumma 400 000 eurot, mis läks Norrasse.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles