Kreeka peab kohe täitma 15 tingimust

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister George Papandreou (paremal) ja rahandusminister Evangelos Venizelos.
Kreeka peaminister George Papandreou (paremal) ja rahandusminister Evangelos Venizelos. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon, Euroopa Keskpank ja Rahvusvahelise Valuutafond nõuavad, et Kreeka täidaks 15 varem kokkulepitud tingimust, et saada oma järgmine, 8 miljardi eurone laenumakse.

Kreeka meedia kirjutab, et tingimuste seas on riigitöötajate palgakärbe, umbes 30 kahjumliku riigifirma sulgemine, tervishoiukulutuste kärpimine, pensionitele limiidi seadmine, 20 000 riigitöötaja koondamine ning 150 000 riigitöötaja suunamine «tööreservi», mis tähendab, et neile peab maksma vähem palka enne, kui nad vallandatakse, vahendan EUObserver.

Kui riik neid tingimusi ei täida, jääb rahast ilma.

Samal ajal on Kreeka valitsus kodanike tule all, kes ei ole kasinusmeetmetega nõus. Avaliku sektori töötajad plaanivad 6. oktoobril üleriigilist streiki. Praegu käivad ka kõnelused, et streiki teistesse sektoritesse laiendada.

Väidetavalt plaanib riigi peaminister George Papandreou referendumi korraldamist, et otsustada, kas minna kärbetega edasi või väljuda euroalast ja seega ka Euroopa Liidust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles