Ligi: riigikogu ei tohi eurotsooni kriisi ükskõikselt suhtuda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Laura Oks

Poolas Wroclawis lõppes Euroopa Liidu rahandusministrite kohtumine, mille peateema oli euroala võlakriis.

Eesti rahandusminister Jürgen Ligi ütles, et arutelu oli tuline ning riigikogu peaks eurotsooni finantskriisi küsimustesse tõsisemalt suhtuma, vahendab ERR Uudised.

«Arutelud olid hästi tulised erinevatel teemadel ja laias laastus tõdeti Euroopa majanduse olukorra halvenemist,» rääkis Ligi, kes nimetas enda jaoks kõige tähtsamaks küsimuseks seda, mis saab stabiilsusfondist ehk EFSFist.

Minister ütles, et riikidelt oodatakse tungivalt lepingu kiiret ratifitseerimist, kuid Eesti parlamendis käib venitamine, kuigi EFSF on küsimuseks olnud juba poolteist aastat ja majanduskriis viis aastat.

«Siin on lihtsalt vaja tegutseda ja mitte jääda lohisema – see mehhanism ei jõustu enne, kui viimane riik on selle ratifitseerinud ja praeguse plaani kohaselt, kui riigikogu rahanduskomisjon jääb oma arvamuse juurde, on Eesti viimane riik, kes sellega hakkama saab,» ütles Ligi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles