Aas: Air Balticu ebamajanduslikud otsused ei saanudki olla jätkusuutlikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu lennuk.
Air Balticu lennuk. Foto: Toomas Huik

Riigikogu majanduskomisjoni ja Tallinna Lennujaama nõukogu liige, reformierakondlane Arto Aas avaldas arvamust, et Air Balticu segased rahastamisskeemid ja ebamajanduslikud otsused ei saanudki olla jätkusuutlikud.

Lennundus peab toimima vaba konkurentsi ja turumajanduse tingimustes, lisas Aas.


«Air Baltic on Estonian Airi ja Ryanairi järel suuruselt kolmas lennukompanii Tallinna Lennujaamas, mis teenindab ligi 20 000 reisijat kuus. On reaalne oht, et Air Balticu kadumisel jääks osa nendest reisijatest ka teiste lennufirmade poolt teenindamata ning lennuvõimalused Tallinnast halveneksid lühikeses perspektiivis tunduvalt,» lausus Aas.

Parlamendisaadiku sõnul on lennundus äärmiselt kapitalimahukas ja riskantne äri, kus otsuseid ei tehta kergekäeliselt. Iga uue lennukompanii toomine Tallinna nõuab suuri pingutusi. «Ühegi lennukompanii kadumine turult ei ole seega reisijatele ega lennujaamale kasulik.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles