Kreeka päästmist pidurdab lisaks Soomele ka Slovakkia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slovakkia lipp.
Slovakkia lipp. Foto: SCANPIX

Kuigi Slovakkia Kristlikust ja Demokraatilistu Liidust pärit peaminister Iveta Radicova ning rahandusminister on valmis euroala päästepaketi seadusandluse siseriiklikult kiirelt läbilükkama, on liberaalne koalitsioonipartei Vabadus ja Solidaarsus (SaS) põhimõtteliselt abi andmise vastu.

Vaatamata sellele, et euroala presidendid ja peaministrid kiitsid 21. juulil heaks Euroopa Stabiilsusfondi EFSFi tegevuse laiendamise, peavad seda iseseisvalt tegema ka kõik euroala valitsused, kirjutas EUObserver.

Slovakkias pole aga koalitsioonierakonnad üksmeelele jõudnud, mistõttu ei saa riik seda ka teha. «Olukorras, kus kolm koalitsioonierakonda tahavad fondi ratifitseerida, kuid üks ei taha, on kokkuleppele jõudmine väga keeruline, kui mitte võimatu,» sõnas peaminister.

Fondile vastuoleva partei SaSi juht Richard Sulik, kes on ka parlamendi spiiker, on seda meelt, et riigikogu saaks fondi poolt hääletada alles detsembris. Brüsseli hinnangul on see aga liiga hilja, kuna euroala kriis aina süveneb.

«EFSF on suurim oht eurole. Ainuke reaalne lahendus võlakriisile on valuutaühenduse eelarveregulatsioonide karm pealesurimine,» sõnas Sulik, lisades, et võlakriisi ei saa uusi võlgu tekitades kuidagipidi lahendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles