Osa konkurente Air Balticut enam tõsiselt ei võta

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu lennuk Tallinna lennujaamas.
Air Balticu lennuk Tallinna lennujaamas. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Rohkem kui paarikümnest riigist pärit ajakirjanike ees esinenud lennufirmade Finnair ja Flybe juhid väljendasid eile selgelt, et Air Baltic pole nende jaoks enam tõsiseltvõetav konkurent.

Flybe Euroopa tegevdirektor Mike Rutter nimetas Air Balticut veel siiski piirkonna üheks suurematest lennufirmadest, kuid nentis samas, et praeguseid uudiseid arvestades ei saa lätlaste firmat enam tõsiseltvõetavaks pidada.

Finnairi juht Mika Vehviläinen märkis samuti, et Air Balticusse ei suhtu nemad enam kui konkurenti, sest nende püsimajäämises ei saa kindel olla.

Küsimusele, kas ja kuidas mõjutavad Läti lennufirmaga seotud skandaalid teisi piirkonnas tegutsevaid ettevõtteid, vastas Vehviläinen, et pigem võib antud teema mõtlema panna tarbijaid. Ehk hakkab osa varem vaid hinnast lähtunud reisijaist mõtlema ka muule.

«Järgmine kord mõtlen, kellega lendan,» oli lause, mida Vehviläinen ühelt Air Balticu tühistamiste tõttu hätta jäänud tuttavalt kuulis.

Samas nentis Finnairi juht, et kindlasti ei muuda Air Balticuga toimuv kõikide hinda ostvate inimeste meeli. Seejuures tõi ta näite ühest Soome turule tulla proovinud firmast, kes oli soetanud endale vanemat sorti Venemaal valmistatud lennukid. Firma pani kiirelt püsti broneerimiskeskkonna ja pakkus imeodavaid pileteid. «Ja isegi leidus inimesi, kes broneerisid!» imestas Vehviläinen. Kogu lugu lõppes aga sellega, et firma ei saanud tegutsemiseks ühtegi luba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles