St Peter Line loodab tulevikus luua Peterburi ja Tallinna otseliini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi.
Peterburi. Foto: SCANPIX

Teisipäeval Tallinnas toimunud Tallinna Sadama ja St Peter Line'i ühisel pressikonverentsil ütles laevafirma president Igor Gluhhov, et mõne aasta pärast võib kõne alla tulla Tallinna–Peterburi vaheline laevaliin.

Gluhhov sõnas, et St Peter Line analüüsib hetkel reisijate voogu ja teeb selle põhjal uue liini otstarbekuse osas järeldused. Gluhhov märkis, et uue liini käikupanek nõuab suuri investeeringuid. «Praegusel hetkel on Venemaalt alustavad kruiisid enamuses täis broneeritud ning pahatihti teistest sadamatest tulevatele reisijatele ei jätku kohti,» lausus Gluhhov.

Tallinna Sadama juhatuse liige Allan Kiil ütles, et Tallinna ja Stockholmi vahel liigub aastas üle miljoni reisija ning Peterburi liinil on samasuguse taseme saavutamine mõne aasta küsimus. «Tallinna Sadam on valmis sellist hulka reisijaid ja uusi liine vastu võtma, kuid oluline on siinkohal liinide regulaarsus.»

Aprillis reise alustanud St Peter Line'i alus Princess Anastasia külastas seni Tallinna ainult suunal Stockholm–Tallinn–Peterburi. Alates septembri keskpaigast külastab laev Tallinna ka Peterburi–Tallinna–Stockholmi suunal.

Laevafirma St Peter Line teenindas Peterburi–Stockholmi–Tallinna–Peterburi laevaliinil augustis 13.610 reisijat, juulis oli reisijate arv liinil 13.654.

St Peter Line'i laevastikku kuuluvad kaks reisipraami Princess Maria ja Princess Anastasia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles