Microsoft avalikustab täna Windows 8

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Microsoft avalikustab täna oma uue põlvkonna operatsioonisüsteemi Windows 8, millega loodetakse vastu hakata Apple’ile, kes võttis läinud aastal Microsoftilt maailma väärtuslikema ettevõtte tiitli, kirjutab mashable.com.

Samas ei pane Microsofti juhte muretsema Apple MacBook või nende operatsioonisüsteem Mac OS X Lion – muret valmistab Microsoftile hoopis Apple iPadi poolt saavutatud ülemvõim.

Nimelt on eelmisel aastal välja tulnud iPad kujunenud äärmiselt populaarseks ning vähem kui pooleteise aastaga on seda maailmas müüdud enam kui 25 miljonit tükki. Samal ajal pole Apple’i konkurendid suutnud oma tahvelarvutitega iPadile õiget konkurentsi pakkuda.

Kõik see on Microsoftile ühest küljest ohumärgiks, teisest küljest aga suurepäraseks võimaluseks. Nimelt vajab turg iPadile tugevat alternatiivi ning ettevõttele, kes selles õnnestub, on garanteeritud tahvelarvutite turul tugev turuosa.

Siin tulebki mängu Windows 8. Nimelt on Microsofti järgmise põlvkonna operatsioonisüsteemi näol tegu platvormiga, mis pole mõeldud pelgalt tavaarvutitele, vaid ka tahvelarvutitele.

Täna oodataksegi, et Microsoft tutvustab esimest tahvelarvutit, mis kasutab Windows 8 operatsioonisüsteemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles