Fraktsioonid peavad abipaketis osalemist möödapääsmatuks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu hooaja avaistung. Kristen Michal, Keit Pentus, Mart Laar ja Andrus Ansip.
Riigikogu hooaja avaistung. Kristen Michal, Keit Pentus, Mart Laar ja Andrus Ansip. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna uut tööaastat alustanud riigikogu ees seisab ühe esimese tähtsa ülesandena Euroopa Finantsstabiilsuse Fondi (EFSF) raamlepingu heakskiitmine, kõik fraktsioonid peavad abipaketis osalemist möödapääsmatuks, kuid siiski oodatakse laiemat arutelu.

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjonil on tööd jätkunud suvelgi, Euroopa võlakriisi küsimust arutasid fraktsioonide esindajad ka täna, valitsus kiitis EFSFi raamlepingu heaks eelmisel nädalal, nüüd on oma sõna öelda riigikogul, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Põhimõtteliselt on meil poliitiline konsensus olemas, et seda tuleb toetada, tegemist on tähtajalise lepinguga ja tulekahju kustutamisega, aga seda peab tegema, teine variant on tegevusetus, aga kuhu see viib, ei ole päris selge,» rääkis sotsiaaldemokraadist riigikogu liige Jevgeni Ossinovski.

Keskerakondlasest riigikogu liikme Deniss Boroditši arvates peab iga maksumaksja aru saama, mis dokumente Eesti riik vastu võtab ja mis kohustusi endale võtab.

«Küsimused ja vaidlused võiksid tekkida selle ümber, mis saab siis, kui EFSFi tuge vajab ka seni kahepoolsete laenudega abi saanud Kreeka,» ütles reformierakondlasest Euroopa liidu asjade komisjoni esimees Taavi Rõivas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles