Ettevõtja Hendrik Hindov: õpilaste juhendamine ei võta palju aega

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Hindov
Hendrik Hindov Foto: Erakogu

Aastaid Tallinna 21. kooli õpilasfirmade vabatahtliku mentorina tegutsenud ettevõtja, restorani Must Lammas omaniku ja juhi Hendrik Hindovi sõnul ei võta õpilaste juhendamine palju aega.

Kas te mentorina annate lihtsalt õpilastele nõu?

Keegi pole mulle öelnud, mida tegema pean, pigem ise tunnetan seda. Kindel on, et ma ei saa õpilaste eest firmat teha. Nad ise peavad välja mõtlema, millega ja kuidas nad tegelda tahavad. Siis saame nende mõtted ja plaanid läbi arutada. Vanem kogenud inimene saab neid natuke juhendada. Näiteks esile tuua mingite tegude võimalikud tagajärjed ning arutleda, kas need on niisugused, nagu nad soovivad.

Kas selline tegevus on keeruline? Näiteks kui püüate noori milleski veenda ja nad ei saa aru.

Minu asi pole neid veenda. Küsimus on alati selles, mida nemad tahavad. Neil tekib tihti küsimus, et kas asi on seda väärt, kas nad viitsivad. See on ka arutelu küsimus. Kui inimene tahab mingit tulemust saavutada, siis ta peab teatud asju tegema. Kui ei taha, siis ei pea.

Kas soovitate teistel ettevõtjatel mentoriks hakata?

See ei võta palju aega, keskmiselt ehk tunni nädalas. Esimesed kohtumised võivad küll olla isegi viietunnised, aga hiljem on kergem. Kõige raskem on kohtumiseks ühist aega kokku leppida. Aga kui oled saanud lapsi aidata, siis on alati hea tunne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles