Statoil vaidleb kohtus Tallinna müügimaksu üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statoili tankla.
Statoili tankla. Foto: Peeter Langovits.

AS Eesti Statoil vaidleb kohtus Tallinna ettevõtlusametiga firmalt müügimaksu nõudmise üle, otsus selles asjas tuleb septembri lõpus.

Kohus arutas kaebust reedel toimunud istungil ja teeb antud asjas otsuse 29. septembril, teatas Tallinna halduskohtu vanemreferent Triin-Anneli Dooner BNS-ile.

AS-i Eesti Statoil kommunikatsioonijuht Jaanus Pauts selgitas BNS-ile, et Eesti Statoil ei nõustu Tallinna linna müügimaksuga ulatuses, millega nõutakse müügimaksu tasumist ka aktsiisikaupade müügilt.

Pautsi sõnul esitas Eesti Statoil mullu 19. novembril halduskohtule kaebuse, milles palub tühistada Tallinna ettevõtlusameti mullu 19. okoobril ja 9. novembril tehtud otsused maksu mittetagastamise kohta ning samuti palub tunnistada õigusvastaseks ja jätta kohaldamata müügimaksu määruse säte osas, millega ei kehtestata erandit aktsiisikaupade müügimaksuga maksustamise vältimiseks.

Küsimusele, kui suur on summa, mida ettevõtlusamet nende otsustega Eesti Statoilile ei tagastanud, vastas Pauts, et konkreetset summat ettevõte praeguse seisuga avaldada ei saa.

Tallinna ettevõtlusamet BNS-ile vaidlust ei kommenteerinud, viidates pooleliolevale menetlusele.

Ajakirjanduses mullu aprillis avaldatud info põhjal saatis Tallinna ettevõtlusamet majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile mitu järelepärimist, mille sisuks oli soov kütusemüügilt maksu koguda. Kaupmeeste liit märkis toona, et lähtuvalt Euroopa Liidu (EL) direktiividest ei saa kehtestada aktsiisikaupadele täiendavaid kohalikke makse.

Tallinn kehtestas müügimaksu 2010. aasta juunist ja paadimaksu eelmise aasta jaanuarist. Riigikogu võttis mullu septembris vastu kohalike maksude seaduse muudatuse, mis tühistab müügimaksu ja paadimaksu. Seadus jõustub tuleva aasta 1. jaanuarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles