Veskimägi: lähenemine riigieelarvele on täiesti uus

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Veskimägi
Taavi Veskimägi Foto: Peeter Langovits

Riigikogu liige ja endine rahandusminister Taavi Veskimägi (IRL) näeb 2009. aasta riigieelarvesse kavandatavates muudatustes paradigma täielikku muutust.

Veskimägi rääkis ETV saatele «Aeg luubis» antud intervjuus, et ta näeb võimuerakondade kavandatavas ettepanekus, millega külmutataks osa ministeeriumide kuludest, mille käikulaskmise otsustaks alles sügisel mitte riigikogu vaid valitsus, täiesti uut ja seniolematut lähenemist, teatasid ERR Uudised.

«Justkui, et vabariigi valitsusel on õigus sisuliselt teha lisaeelarve, ehk need numbrid, mida riigikogu kinnitab, ei tähendagi midagi, vaid on hoopis ühed teised numbrid, mida võib liigendada, kui majanduses läheb halvasti ja riigieelarve tulud ei laeku, siis vabariigi valitsus võib tegelikult neid kulusid ümber tõsta ja käsitleda hoopis teisiti,» rääkis Veskimägi

Veskimägi sõnul Maastrichti inflatsioonikriteeriumi taset tuleval aastal hoida ei suudeta.

«Minu selline positiivse lähenemise loogika oli tõesti see, et 2008. aastal poolteist protsenti ja 2009 see pluss-miinus kolm protsenti ehk see Maastrichti inflatsioonikriteeriumi tase,» selgitas Veskimägi. «Vaadates nüüd arenguid ja vaadates, mis üldse Baltikumis juhtus, milline hoiak täna on, siis tõesõna võime näha 2009. aastal 10-12-miljardilist eelarve puudujääki, mis tähendab, et me oleme selgelt üle kolme protsendi taseme.»

Veskimägi kinnitas ka, et sellel, mis toimub Lätis, on väga oluline mõju Eesti inimeste heaolule järgnevatel aastatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles