Elion: meie kliente uus digipööre ei puuduta

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula.

Kuna Elion on kogu aeg pakkunud täisdigitaalset nutiTV-d, siis Elioni kliente digipöörde teine etapp ei puuduta ja nad ei pea soetama täiendavaid digibokse, teatas ettevõte.

2010. aasta 1. juuli digipööre oli osa televisiooni täieliku digitaliseerimise programmist, kuid puudutas vaid õhu kaudu levinud analoogtelevisiooni lõpetamist. Järgmises faasis viiakse ka kaabli kaudu leviv analoogtelevisioon üle digikaablile.

Elioni erakliendi segmendijuht Silver Soomre selgitas, et digipöörde teine samm on tehnoloogiline edasiminek.

«Nii nagu analoogtelefon asendus omal ajal digitelefoniga ja must-valge televisioon värvilisega, asendub analoogtelevisioon digitaalsega. Õhu kaudu leviva televisiooni digitaliseerimine toimus juba eelmisel aastal, nüüd on siis kord kaabeltelevisiooni käes,» lisas Soomre.

Täielik digitelevisioonile üleminek puudutab peamiselt linnades elavaid peresid, kes kasutavad kaabeloperaatorite teenuseid. Elioni kliente muudatus ei puuduta, kuna Elioni poolt kasutatav IPTV tehnoloogia on täisdigitaalne ja ainus interaktiive televisiooniteenus Eestis.

Elioni nutiTV-d kasutab igapäevaselt üle 130 000 perekonna. NutiTV on interaktiivne televisiooniteenus, mis võimaldab muuhulgas salvestada saateid, kasutada digitaalset videolaenutust ja juhtida TV-d nutitelefoni abil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles