Talent on tööle võetud- kuidas temast kõige enam kasu lõigata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Uudam.
Margus Uudam. Foto: Raigo Pajula.

„Sõda talentide pärast on mõttetu, kui sa ei oska neid parimal viisil tööle panna,“ ütleb nii inimesi kui riskiinvesteeringuid juhtinud Margus Uudam. Tänavu sügisel aitab ta Fontesel Eestisse tuua kõvasti uuendatud inimeste juhtimise meetodi.

Facebooki asutaja Mark Zuckerberg küttis hiljuti vaidluses „staarid versus meeskond“ emotsioonid üles, öeldes, miks ta ostab ühe IT-firma ära hinnaga, mis töötajate hulka arvestades teeb ühe töötaja hinnaks 4 miljonit dollarit. „Sest need inimesed ongi 100 korda paremad,“ väitis nimelt Zuckerberg New York Timesile. „Üks hea insener ongi väärt 100 tavalist!“

Lähiaastail hakkab Eestis tööealiste elanike arv drastiliselt vähenema, Eestist mujale tööle ja õppima minejate arv muudkui kasvab ning välistööjõudu me eriti lahkelt sisse ei lase. Kas Eesti ettevõtete käest on pudenemas viimanegi võimalik konkurentsieelise allikas? Või saame inimesi varasemast siiski paremini tööle meelitada?

Kuidas talente hoida ja neist võimalikult palju kasu lõigata, loe Directori septembrinumbrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles