Leedu juhid tunnistavad probleeme tuumajaama konserveerimisega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ignalina tuumajaam.
Ignalina tuumajaam. Foto: SCANPIX

Praegune olukord suletud Ignalina tuumajaama konserveerimisel ei ole hea, tunnistavad Leedu parlamendi esimees Irena Degutiene ja Leedu peaminister Andrius Kubilius.

Parlamendi esimees ütles raadiojaamale Žiniu Radijas, et suletud tuumajaama ümber tekkinud ebakindlus ja lahkhelid, mis oli üks energeetikaministri asetäitja Romas Svedase ametist lahkumise põhjus teisipäeval, tekitavad muret.

Degutiene avaldas kahetsust Svedase lahkumise puhul, kuna tema hinnangul oli tegemist oma ala hea asjatundjaga, kes sai oma ülesannetega hästi hakkama.

Leedu valitsus näeb probleeme Ignalina tuumajaama konserveerimisel ja seetõttu on juhtide vahetus asjade loomulik käik, ütles peaminister Andrius Kubilius Leedu raadiole.

Lahtine on ka Ignalina tuumajaama endise tegevjuhi ja praegu selle firmasuhete eest vastutava Osvaldas Ciuksyse tulevik. Teisipäeval ütles ta, et jätkab vormiliselt tööd, kuid paneb imeks, miks on otsustatud tuumajaama kõnelusi pidavat meeskonda nõrgestada.

«Asi algas tegelikult minu tegevjuhi kohalt tagandamisega. Hiljem kõrvaldati kõnelustelt nii mina kui ka palgatud Briti advokaat, kes osales kõnelustel allhankija Nukemiga. On näha, et ka ülejäänud kõneluste pidajatele on hakatud survet avaldama,» selgitas Ciuksys.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles