Hiinlased on hakanud Leedust puitu kokku ostma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puit, pilt on illustratiivne.
Puit, pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Leedu puidutöötlejad on mures, kuna Hiina firmad on hakanud kõrgema hinnaga Leedus puitu kokku ostma ja seda konteineritega Hiinasse saatma, kirjutab teisipäeval Lietuvos Rytas.

Puit pannakse neisse konteineritesse, milles Balti ja Valgevene turule saabuvad Hiina kaubad.

Leedu ekspordib sel aastal umbes 2,5 miljonit tihumeetrit puitu, 1,5 miljonit tihumeetrit läheb Aasiasse ja eelkõige Hiinasse.

Algul ostsid hiinlased puitu väikses koguses, aga nüüd on see muutunud juba massiliseks ja nad on hakanud puidu hinda kujundama ning sellega on Leedu firmadel raske sammu pidada.

Hiinas on tohutu puidunõudlus. Kui Leedu valitsus ei kehtesta puidule tollilõivu, on Leedu puidutöötlejad varsti pankrotis, kuna nad ei jõua nii kõrget hinda maksta, ütles firma Imdeksa tegevjuht Gintaras Ramasauskas.

Kohalikud tootjad soovitavad valitsusel kehtestada Aasia puiduekspordile 80-protsendilise tollilõivu, nagu seda on teinud Venemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles