Eesti Panga nõukogu alustas uue presidendi kaalumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik täna enne nõukogu koosoleku algus.
Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik täna enne nõukogu koosoleku algus. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Panga nõukogu liikmed alustasid veidi aega tagasi koosolekut, et parimal juhul juba täna jõuda kokkuleppele, kellest saab tulevane keskpanga president.

Keskpanga majas nõupidamiste ruumi ees intervjuudeks valvel seisnud nõukogu esimees Jaan Männik sõnas, et raske on öelda, kas täna suudetakse president ära valida. «Loodan, et kaks põhistsenaariumit on: et kas siis valitakse ära või lükatakse edasi tulevikku,» sõnas ta, täpsustades, et tõenäoliselt ei jätkuks kõnelused homme.

Männik ei tahtnud endiselt öelda, keda tema presidendi kohal eelistab.

Samuti enne teisi nõukogu liikmeid ajakirjanike juurde sammunud reformierakondlane Valdo Randpere avaldas lootust, et president täna ära valitakse. Et ta kindlasti oma parteikaaslase Jürgen Ligi poolt hääletab, ei tahtnud Randpere kinnitada, öeldes, et läheb istub maha ja vaatab, kes on parim.

Keskpanga presidendi kohale kandideerivad rahandusminister Jürgen Ligi, Maailmapanga Hiina osakonna peaökonomist Ardo Hansson ja endine keskpanga asepresident, praegu IMFis töötav Andres Sutt ning Soraineni advokaadibüroo jurist Andres Tupits.

Liina Tõnisson sõnas eile Postimehele, et neljast kandidaadist on läbirääkimiste käigus sõelale jäänud kolm: Jürgen Ligi, Ardo Hansson Andres Sutt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles