Üüriturul käib hoogne hinnaralli

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Tänavune suvelõpp on üürikorterite uste taha toonud järjekorrad, aga saada on neid vähem kui varem, mis tähendab, et üüriturul käib võimas hinnaralli.

Suvelõpul on üürihinnad suuremates linnades ikka kerkinud, aga praegu toimuvale hinnarallile pole lähiajaloost võrdset, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Mõnevõrra võiks seda nimetada buumiks, üürihinnad on kasvanud märgatavalt, vahemikus 10-15 protsenti, aga pakkumiste arv oluliselt vähenenud võrreldes mulluse sama ajaga,» nentis Pindi Kinnisvara kesklinna eluruumide maakler Tiia Sooaluste.

1Partner Kinnisvara maakleri Eva-Maria Montvila kinnitusel käib rabamine lisaks turu kallimale osale ka selle teises otsas, Tallinna puhul n-ö mägedel, vähemalt sama vihaselt.

Pindi Kinnisvara hinnangul on üürituru ülekuumenemisel kolm põhjust: kõigepealt tavapärane hilissuvine krabamine, teiseks iseseisvasse ellu jõudnud laulva revolutsiooni lapsed, kes kodu ostmist veel lubada ei saa, ning kolmandaks suur ebakindlus maailmamajanduses, mis on potentsiaalsed koduostjaid praegu ettevaatlikuks muutnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles