Ruussaar: Euroopa Keskpank soovitab pangapresidendiks pigem apoliitilist kandidaati

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Pank.
Eesti Pank. Foto: Peeter Langovits.

Ajakirjanik Ainar Ruussaare sõnul on Euroopa Keskpanga (EKP) suuline soovitus, et euroala keskpankade presidendiks saaks pigem apoliitilised kandidaadid.

«Tõsiseltvõetavad allikad Euroopa Keskpanga süsteemi kohta on öelnud, et EKP suuline soovitus on, et keskpangajuhid oleksid pigem apoliitilised tegelased, pidi olema hea toon mitte valida paduparteilast,» rääkis Ruussaar Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

Ajakirjanik Priit Hõbemägi loetles kõrgetesse ametitesse valitud reformierakondlasi: rahvusringhäälingu juht Margus Allikmaa, riigikohtu esimees Märt Rask, kunstiakadeemia rektor Signe Kivi, maaülikooli rektor Mait Klaassen ja Eesti Panga senine president Andres Lipstok.

Hõbemägi küsis, kas reformierakondlasest rahandusminister Jürgen Ligi valimine muudaks olukorda Eesti rahanduses kuidagi kehvemaks?

«Ma saan ka Ligist aru,» lisas endine riigikogu liige Marek Strandberg. «Riigi laekumised ja majanduskasv on püsinud hinnatõusul. Keskpanga  juht on Ligi jaoks hea sinekuur, kuhu istuda, kuna siis ei vastuta ta enam majanduse käekäigu eest.»

«Ta vastutab keskpanga juhina ainult rahanduse, mitte enam majanduse eest,» nentis Strandberg. «Investeeringute osakaal, mis tekitaksid majanduskasvu, on väga väike,» lisas ta.

Eesti Panga presidendiks kandideerivad lisaks rahandusminister Jürgen Ligile veel Ardo Hansson, Andres Sutt ja Andres Tupits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles