Holsmer: NT Marine'i omanikering on korduvalt muutunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remo Holsmer
Remo Holsmer Foto: Peeter Langovits / Postimees

Aja jooksul on NT Marine'i omanikering mitmel korral muutunud, kommenteeris Tallinna Sadama nõukogu liige Remo Holsmer riigi koostööd endise KGB ohvitseriga.

«NT Marine'i omanikering on aja jooksul mitmel korral muutunud. Täna on seal omanikud ka samad inimesed, kes omavad Paldiski Põhjasadamat, mis on ASile Tallinna Sadam kuuluva Paldiski lõunasadama konkurent. See asjaolu ei ole ärilises mõttes mõjutanud Green Marine'i tegevust,» vastas reformierakondlasest riigikogulane Remo Holsmer Postimehe küsimustele. Ta kinnitas, et Tallinna Sadama tegevjuhtkond oli teadlik NT Marine'is 2009. aastal toimunud omanikevahetusest.

Holsmeri sõnul sai idee ühisettevõtte loomiseks alguse 2001.aastal ning selle üks põhjustest oli selgelt keskkonnakaitseline.

«Seeläbi võeti laevade pilsivee ja jäätmete kogumine sadama kontrolli alla ning vähendati merereostust,» selgitas ta. Kuna NT Marine'il oli pakkuda vastav kompetents, siis otsustati luua ühisettevõte.

Eesti riik peab Tallinna Sadama kaudu ühisfirmat koos endise KGB ohvitseriga Gennadi Urbiga, kauase välisluure tegelasega, kelle töö NSVLi julgeolekukomitees avalikustas kaitsepolitsei 2005. aastal. Kapo on faktist teadlik, ent ei leia, et midagi seadustega vastuolus oleks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles