Parts: Vene poolel on piiriületusega probleeme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts valitsuse pressikonverentsil
Juhan Parts valitsuse pressikonverentsil Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi sõnutsi oli Sillamäele piirieelset veokite parklat vaja ennekõike seetõttu, et tegelikult ei ole piiriületus maksimaalselt välja arendatud.

Täna avati Sillamäe sadamas veokite piirieelne parkla, kuhu mahub korraga 450-500 veokit, mille eest Euroopa Liit maksis 1,5 miljonit eurot ja Sillamäe sadam teist sama palju. Partsi sõnul poleks parklat vaja olnud, kuid piiriületus oleks maksimaalselt välja arendatud.

«Eesti poole pealt võin kinnitada, et meil on võimsusi piisavalt. Veoautodest rääkides läheb aga keskmisel 80 veokit päevas üle piiri. Saame loota, et parkla kiirendab tolli- ja piiriprotseduure Vene poolel.»

Partsi sõnul võiks Eesti neid võimekusi kasvatada, aga probleem on ennekõike Vene poole peal. Piiripunkt sai loodud ennekõike vastusena 10 aastat kestnud olukorrale, kus rekkad seisid päevi teepervel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles