Vähi: majanduskoostöö kaudu saavad rahvad rikkamaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rekkad Narvas ootamas. Illustratiivne foto.
Rekkad Narvas ootamas. Illustratiivne foto. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Sillamäe sadama nõukogu esimees Tiit Vähi ütles tänasel Sillamäe piirieelse veokite parkla avamisel, et Euroopa Liidu jaoks on väga oluline nii heanaaberlikud suhted kui majanduskoostöö Venemaaga. Sellest ka Euroopa Liidu finantseering parkla ehitamiseks.

Sillamäel avati täna piirieelne veokite parkla, kuhu mahub korraga 450-500 rekkat ning  kus juhid saavad oodata oma piiriületusjärjekorda. Kuigi parkla asub paarkümmend kilomeetrit Narva piiripunktist lääne poole, osutus Sillamäe sadam konkursil parimaks paigaks, kuhu veokite parkla rajada.

Parkla rajamise peamine eesmärk oli lõpetada olukord, kus veokijuhid seisavad päevi mitme kilomeetri pikkuses järjekorras.  Lisaks sellele, et juhid ei saa nii päevi või isegi nädalaid magada ja satuvad seepärast kohe pärast Vene piiri ületamist sealsete võimude hammaste vahele, reostas see ka Ida-Vidumaa teid. Sillamäe sadama projektijuhi Heldur Vaheri kinnitusel püüti küll jõudumööda käimlaid teeperve paigutada, kuid 10 kilomeetri peale muutus see üsna keeruliseks.

Veel mõned kuud tagasi oli Vähi kinnitusel piirieelses seisakus sadu autosid ja järjekord oli kümmekond kilomeetrit.

 «Mul on hea meel, et Euroopa Liit soovis seda olukorda parandada ja eraldas 1,15 miljonit eurot selle parkla ehituseks, Sillamäe sadam eraldas sama palju. »

 «Ma usun, et Euroopa Liit  pöörab väga palju tähelepanu logistika ja transpordiprojektide arendamisele. Üheks lüliks on ka Sillamäe piirieelne parkla,» sõnas Vähi.

Parkla edasiseks eesmärgiks on tuua võimalikult palju tollieelseid protseduure piirilt parklasse, et muuta piiriületus nõnda kiiremaks ja mugavamaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles