Maailma majandusfoorum nimetas 2009. aasta tehnoloogiapioneerid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment portaalist Mint.com.
Fragment portaalist Mint.com. Foto: www.mint.com

Maailma majandusfoorum nimetas 2009. aasta tehnoloogiapioneerid. Tunnustuse saanud innovaatilisi ettevõtmisi on kokku 34, nende seas ka rahaasjade korraldamiseks mõeldud portaal Mint.com.

Pioneeri tiitli saanud ettevõtted tegutsevad biotehnoloogia ja tervise, energia ja keskkonna ning infotehnoloogia vallas. Näiteks Šveitsi firma AC Immune S.A. töötab välja uusi ravivõimalusi Alzheimeri tõve leevenduseks ja USAs, Kanadas ning Suurbritannias tegutsev Recyclebank innustab inimesi taaskasutusele mõtlema.

Finantskriisi ja majanduslanguse taustal väärib aga mainimist IT kategoorias tunnustuse saanud portaal Mint.com.

Mint.com`i tegijad usuvad, et raha tuleb kasutada elamiseks. Et see inimestel paremini õnnestuks, on nad loonud tarkvara, mille abil saab internetis lihtsalt oma erinevatel rahavoogudel (pangaarved, krediitkaardid) silma peal hoida ja mis annab nõu säästmise ning teenimisvõimaluste kohta. Lisaks teavitab Mint inimest e-posti teel, kui eelarve lõhki minemas või tarvis mõni arve maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles