Nordea: Eesti suurimad riskid on hinnatõus ja globaalkasvu aeglustumine

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa
Töötukassa Foto: Margus Ansu

Eesti majanduse kaks peamist riski on globaalmajanduse kasvu aeglustumine ning kõrge inflatsioon, märgivad Nordea analüütikud Annika Lindblad ja Tõnu Palm värskes panga majandusprognoosis.

Analüütikud märgivad, et sisenõudlus kogub jõudu ning eratarbimine peaks tänavu vaatamata kõrgele hinnatõusule ning tööpuudusele jõuliselt taastuma.

Vaatamata positiivsusele hoiatavad analüütikud, et meie struktuurne tööpuudus on kõrge ning sisemajanduse kogutoodang elaniku kohta  jääb teistele eurotsooni riikidele alla.

«Kõrgemat majanduskasvu võib näha ka investeerimisvõimalusena tööturu olukorra parandamisse ning kiirema eelarvetasakaalu saavutamisse,» kirjutavad analüütikud.

Selle aasta töötuse määraks prognoosib Nordea 12,8 protsenti. Tuleval ja ületuleval aastal peaks see number olema vastavalt 10,5 ja 8,9 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles