Malla mõisa ülalpidamine käib soomlastele üle jõu

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malla mõis.
Malla mõis. Foto: Teet Suur / Virumaa Teataja

Ligi kümme aastat Viru-Nigula vallas asuva Malla mõisa omanikeks olnud soomlased panid liialt suurte ülalpidamiskulude tõttu oma kodu kuu aega tagasi müüki ja küsivad selle eest 17 miljonit krooni.


1999. aastal miljoni krooni eest ostetud mõisa rekonstrueerimisele on Toivo Kalervo Kauhanen-Raudaskoskil ja Sirkka Ida Maria Raudaskoskil kulunud umbes sama suur summa, nagu nad müügist loodavad saada, kirjutab

Virumaa Teataja

.

«Kodust, millesse on pandud palju jõudu ja raha, on küll kahju loobuda, kuid valikut pole,» tunnistas peremees.

Kauhanen-Raudaskoski on koos perega kasutanud Malla mõisat oma koduna. «Kõik, mis on tehtud, on tehtud oma jõuga. Kui ostsime, oli see täiesti lagunemas ja võssa kasvanud,» ütles Malla mõisa peremees.

Kui mõis saab uue omaniku, tahab perekond leida endale odavama elamise Virumaal. Kuid kuu aja jooksul on 16,995 miljoni eest müüki pandud Malla mõisa ostmise vastu huvi tundnud peamiselt välismaalased.

«Neli nädalat on muidugi liiga lühike aeg, et leida ostjat. Senini on ainult üks huvitatu olnud Eestist, teised kõik välismaalt, Inglismaalt, Saksamaalt ja Venemaalt näiteks,» rääkis mõisa praegune peremees, lisades, et uus omanik võiks olla ikka Eestist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles