Koolitusfirma loobus töötukassa survel järsust hinnatõusust

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa.
Töötukassa. Foto: Elmo Riig / Sakala

Töötukassa sõnul pole koolituskaardi piirmäära tõstmine toonud kaasa üldist koolituste kallinemist. Üks koolitusettevõte küll proovis järsult hindu tõsta, kuid hiljem loobus sellest.

Töötute koolituskaardi piirmäär tõusis 1. augustist 959 eurolt 2500 eurole. Muutus ei jäänud märkamata ka koolitusfirmadele ja osa koolitusi on nüüd varasemast oluliselt kallimad, kirjutas ajaleht Põhjarannik eile.

«Kuu aja jooksul on olnud üks juhtum, kus koolitusfirma proovis hindu järsult tõsta, kuid see lahenes rahumeelselt,» kommenteeris töötukassa meediasuhete juht Kaili Uusmaa infot järsust hinnatõusust. «Töötukassa tõusu ei aktsepteerinud, sest koolituse sisu ja kvaliteet ei olnud muutunud. Seepeale lasi koolitusfirma hinna endisele tasemele ja koostöö temaga jätkub.»

«Üldist koolituste hinnatõusu töötukassa täheldanud ei ole,» kinnitas Uusmaa. Osa koolitusi on tema sõnul küll kallinenud, aga seda põhjusel, et need on muutunud mahukamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles